Document workflows in de medische sector: 3 onmisbare tools
Digitale revolutie

Document workflows in de medische sector: 3 onmisbare tools

Dienstverlenende organisaties en bedrijven in de medische sector ervaren vandaag de dag een toenemende druk om hun document workflows te digitaliseren. En ze kampen, ironisch genoeg, nog met een tweede probleem: ondanks hun groeiende behoefte aan digitalisering blijven ze nood hebben aan printoplossingen. Vanzelfsprekend moeten zowel hun digitale als papieren processen bovendien kostenefficiënt en goed beveiligd zijn om de privacy van hun patiënten te vrijwaren en hen een positieve klantbeleving te bieden. Gelukkig zijn er heel wat tools voorhanden die elke document workflow in de medische sector naar een hoger niveau tillen – digitaal én op papier. In dit artikel lichten we enkele ervan graag voor je toe.

1.     Document management system (DMS)

Een DMS laat medische organisaties toe hun documentenstromen op een intelligente manier te digitaliseren. Zo kunnen medewerkers elk document snel en eenvoudig terugvinden wanneer nodig en de status ervan raadplegen. Het is zelfs mogelijk om met een DMS goedkeuringsworkflows in te stellen. Zo kunnen ziekenhuizen bijvoorbeeld voorkomen dat een patiënt een behandeling inplant met dokter X, terwijl dokter Y eerst nog een second opinion moet geven.

2.    KYOCERA Scan & Connect

Medewerkers documenten handmatig laten inscannen en ze vervolgens zelf nog in de juiste folder laten droppen, is vragen om fouten. Met KYOCERA Scan & Connect kunnen medische organisaties terugvallen op ‘optical character recognition’-technologie. De scanner/software is dan in staat om de inhoud van documenten te interpreteren. De software weet om welke dokter, patiënt, afdeling, factuurnummer … het gaat en slaat het gescande document meteen onder de juiste terminologie en op de correcte locatie op. Alle informatie wat betreft de behandeling van patiënten kan zelfs automatisch worden ondergebracht in elektronische patiëntendossiers.

3.    Print&Follow

Altijd en overal kunnen printen is wel zo handig voor medewerkers die op de werkvloer soms een heel aantal kilometers per dag afleggen. Maar of het ook veilig is? Ja, zolang het ziekenhuis in kwestie een oplossing zoals KYOCERA KNM met ingebedde Print&Follow-applicatie gebruikt. Daarmee kunnen werknemers hun document afdrukken op elk vrij toestel binnen het gebouw, maar niet zonder zich eerst op het fysieke toestel aan te melden met een persoonlijke badge of code.

Lees ook: Wat is de beste locatie voor een printer op de werkvloer?

Slimme document workflows in de medische sector

Snel weten welke stappen jouw organisatie moet zetten om doordacht te digitaliseren en met welke tools ze dat het beste doet? Contacteer ons voor een uitgebreide audit!

Wat je zeker moet gelezen hebben