Geef pottenkijkers geen kans met ‘follow me’-printing!
Product - Nieuws

Geef pottenkijkers geen kans met ‘follow me’-printing!

Je doet ongetwijfeld al het mogelijke om de veiligheid van je digitale documenten te vrijwaren. Maar wat met de documenten die je afdrukt? Veel bedrijven staan er niet bij stil dat er heus geen datalek in de cloud of door hacking nodig is om bedrijfsgeheimen aan het licht te laten komen. Ook medewerkers kunnen gevoelige informatie onbewust te grabbel gooien door documenten af te drukken en de documenten bij de printer te laten opstapelen. Om dat te voorkomen, kiezen veel organisaties bewust voor ‘follow me’-printing 

“Heb je het al gehoord?” 

“Klant X gaat de samenwerking vroegtijdig opzeggen, collega Y krijgt binnenkort een torenhoge opslag, er hangen ontslagen in de lucht…” We kennen allemaal wel die ene collega die altijd als eerste op de hoogte lijkt te zijn van de laatste nieuwtjes. Niet toevallig kom je diezelfde collega ook vaak tegen bij de printer, veelal met een kop koffie in de hand in plaats van een stapel papieren. Dankzij ‘follow me’-printing hoef je gelukkig niet meer te sprinten onieuwsgierige collega’s bij de printer voor te zijn. 

Zo werkt ‘follow me’-printing  

Met Print&Follow van KYOCERA kunnen medewerkers hun afdrukopdrachten naar om het even welke multifunctional op de vloer sturen zonder dat ze zich hoeven te haasten om pottenkijkers geen kans te geven. De printer treedt namelijk pas in werking wanneer de opdrachtgever op het toestel inlogt met een persoonlijke badge of code – een eenvoudige oplossing die heel wat complexe situaties voorkomt. Op dezelfde manier kan je ook voorkomen dat een “oude” versie van een document nog geprint wordt, en opteren om de versie te verwijderen uit je printwachtrij. 

Veilig mobiel printen 

Altijd en overal kunnen printen is wel zo handig voor medewerkers die vaak op de baan zijn of die zich op de werkvloer voortdurend moeten verplaatsenMaar of mobiel printen ook veilig is? Ja! KYOCERA’s mobile print app voor Android en iOS laat je in alle veiligheid printen via de cloud en is bovendien perfect combineerbaar met Print&Follow. 

Contacteer een expert 

Vertrouwelijke documenten voortaan altijd met een gerust hart afdrukken? Neem gerust contact op met KYOCERA om de mogelijkheden te bespreken. 

Wat je zeker moet gelezen hebben