Hoe lang gaat een kantoorprinter gemiddeld mee? | KYOCERA
Kyocera service

Hoelang gaat een kantoorprinter gemiddeld mee?

Dat printers voor professioneel gebruik doorgaans een andere levensduur hebben dan thuisprinters, is geen nieuws onder de zon. Maar over hoeveel jaar spreken we dan precies? Hoe zit het bijvoorbeeld met de gemiddelde levensduur van KYOCERA-kantoorprinters? Een woordje uitleg.

De levensduur van kantoorprinters

Er zijn verschillende – behoorlijk goede – redenen om de printers en multifunctionals in je kantoor op gezette tijden te vervangen:

  • Technology refresh. De technologie staat niet stil: elk jaar innoveren fabrikanten en lanceren ze interessante nieuwe toepassingen die je toelaten om minder papier en inkt te verbruiken, betere kwaliteit te printen, toestellen makkelijker met elkaar te laten communiceren, enzovoort. Eens je een printer of multifunctional hebt laten installeren, vind je na een drietal jaar wellicht een toestel op de markt dat aanzienlijk beter presteert dan het jouwe. We kunnen stellen dat het vanaf dat moment meer kost om je oude printer te blijven gebruiken (en te onderhouden) dan een nieuw toestel aan te kopen.
  • Een afbetaalde printer is niet half zo interessant. Vaak zijn nieuwe printers na drie jaar fiscaal afgeschreven.
  • Het contract moet vernieuwd worden. De meeste bedrijven werken samen met een vaste partner voor de levering en dienst-na-verkoop van hun multifunctionals. Zo werkt KYOCERA bijvoorbeeld met contracten van gemiddeld vijf jaar. Al die tijd ontfermen wij ons dus over je printerpark. Daarna kun je natuurlijk opnieuw een contract aangaan, maar dan natuurlijk wel het liefst met de nieuwste apparatuur.

Kort samengevat: kantoorprinters blijven gemiddeld drie à vijf jaar “in dienst”.

Printers die gemaakt zijn om te overleven

Toch kunnen kantoorprinters gemakkelijk langer meegaan. KYOCERA ontwikkelt zijn toestellen bijvoorbeeld bewust om een maximale levensduur te behalen. Als je dus om de een of de andere reden liever niet van printerpark wisselt, ben je wel gerust in de kennis dat jouw toestellen het niet zomaar zullen begeven.

Neem vrijblijvend contact op met KYOCERA en ontdek welke oplossing wij kunnen bieden om jou – zo lang mogelijk – bij te staan met oerdegelijke multifunctionals en praktisch documentbeheer.

Wist je dat?

Wanneer een kantoorprinter stuk gaat, is het meestal niet de printer zelf die defect is. Vaak ligt het probleem bij de ‘drums’. Om kosten te besparen kiest men weleens voor goedkope cartridges en drums – en die gaan vaak als eerste kapot. KYOCERA – wat staat voor ‘Kyoto Ceramics’ – werkt daarentegen altijd met oerdegelijke fijnkeramische onderdelen van Japanse makelij, die beduidend langer meegaan.

Wat je zeker moet gelezen hebben