Is mobiel printen gevaarlijk? Goeie vraag!
Document solutions

Is mobiel printen gevaarlijk? Goeie vraag!

Of ze nu in een smart workspace werken of niet, de kans is groot dat je medewerkers niet zomaar de hele dag achter hun computer zitten. De ene heeft zijn koffiekoek nog niet achter de kiezen of hij moet alweer de baan op, de andere begeeft zich voortdurend tussen meeting bubbles en de pingpongtafel, enzovoort. Snel iets printen voor de volgende vergadering begint doen de meeste mensen vandaag dan ook het liefst via hun tablet of smartphone. En dat kan gelukkig zonder moeite, dankzij mobiele printoplossingen zoals Mobile Print van KYOCERA. Maar is mobiel printen wel honderd procent veilig? Lees snel meer.

Gebruiksgemak? Check!

Makkelijk is mobiel printen alvast wel, óók wat betreft het ontsluiten van de nodige software. Tenminste, als je op Mobile Print vertrouwt. Je personeel hoeft daar namelijk geen drivers voor te installeren. En je IT-afdeling? Die heeft helemaal geen omkijken naar support. Bovendien is de app compatibel met zowel iOS als Android.

Veilig mobiel printen

Uiteraard gaan makkelijk en veilig niet vanzelfsprekend samen, dat weten wij bij KYOCERA ook. Daarom hebben de developers van Mobile Print bijzondere aandacht besteed aan een secure connection tussen de printer en het mobiele toestel dat de opdracht verstuurt – essentieel om zowel interne als externe datalekken te voorkomen. Zo kunnen jouw personeel, net als klanten die bij jou over de vloer komen, in alle veiligheid printen via de cloud.

Nóg veiliger printen met Print&Follow

Goed om te weten: Mobile Print is compatibel met Print&Follow. Dankzij deze software van KYOCERA sturen je medewerkers hun printopdrachten naar om het even welke multifunctional op de vloer zonder dat ze naar het toestel moeten sprinten. Het document rolt namelijk pas uit de printer wanneer de opdrachtgever inlogt met een persoonlijke badge of code, dus pottenkijkers krijgen sowieso geen kans.

Praat erover met een expert

Vertrouwelijke documenten voortaan altijd met een gerust hart afdrukken? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek met een van onze experts!

Wat je zeker moet gelezen hebben