Kantoormateriaal, computers en printers: kopen of leasen?
Kyocera service

Kantoormateriaal, computers en printers: kopen of leasen?

Het is je allicht al opgevallen: de meeste bedrijven houden van een huurconcept. Ze leasen niet alleen hun kantoorgebouwen en wagens, maar vaak ook hun computers, printers en andere hardware. Waarom al die bedrijven liever leasen dan kopen? Een woordje uitleg.

Op vijf jaar tijd kan er veel gebeuren

Kantoormateriaal dat je koopt, schrijf je doorgaans af gedurende drie à vijf jaar. Maar ondertussen evolueert je bedrijf wel. Het slankt af of er komen mensen bij, je biedt meer of andere producten aan, je bedrijfsprocessen worden geoptimaliseerd … en ondertussen moet je materiaal kunnen volgen. Veel bedrijven kiezen dan ook voor leasing vanwege de flexibiliteit die deze contracten hen bieden. De meeste leasingcontracten gelden zo’n vijf jaar, maar gedurende de looptijd kan je in sommige gevallen (een deel van) je printerpark wel inruilen voor materiaal dat beter aan je behoeften voldoet – zonder dat je er financieel voor wordt afgestraft.

De technologie staat niet stil

Ook vanuit technologisch standpunt biedt leasen heel wat voordelen. Want net zoals je bedrijf continu evolueert, staat de technologie evenmin stil. Elke dag komen er weer nieuwe toestellen op de markt die energiezuiniger zijn dan hun voorgangers, minder toner verbruiken, minder technische interventies vereisen, sneller printen… Met dat in het achterhoofd raden experts om de 36 maanden een technology refresh aan. Heb je nog voor het einde van je leasingcontract nood aan een refresh? Geen probleem! De meeste leasingbedrijven ruilen je toestellen met plezier in voor andere exemplaren en herfinancieren het aantal overblijvende maanden van je contract in een nieuw voorstel.

Lees ook: Hoelang gaat een kantoorprinter gemiddeld mee?

Leasen is een gespreide investering

Waarom bedrijven dan soms toch liever kopen dan leasen? Meestal gaat het in zulke gevallen om bedrijven met een aanzienlijke cash-pool. Voor hen wegen de nadelen van een eenmalige grote investering niet op tegen de meerprijs van leasen op de lange termijn. Wie leaset, geniet dan weer wel de voordelen van een gespreide investering. En dat is maar een van de vele voordelen.

Printers en scanners kopen of leasen bij KYOCERA

Ook bij KYOCERA kun je kiezen tussen kopen of leasen. Contacteer ons en we overlopen samen de mogelijkheden!

Wat je zeker moet gelezen hebben