Waarom hebben Kyocera-printers zo'n lage TCO? - Kyocera Document Solutions Belgium Blog
Product - Nieuws

Waarom hebben Kyocera-printers zo’n lage TCO?

De meeste bedrijven laten zich al lang niet meer verleiden door de printer met het goedkoopste prijskaartje, maar kijken naar de TCO (Total Cost of Ownership), de ware kostprijs van een toestel over zijn volledige levensduur. Niet toevallig kiezen heel wat bedrijven dan ook bewust voor een printer of multifunctional van Kyocera. Maar hoe komt het nu eigenlijk dat de TCO van onze toestellen zo laag ligt – telkens de laagste in hun klasse zelfs? Een uitstekende vraag, die we graag beantwoorden!

1.    Kyoto ceramics

De naam ‘Kyocera’ verwijst naar ‘Kyoto ceramics’: duurzame fijnkeramische onderdelen van Japanse makelij, die je in alle onze toestellen terugvindt en die speciaal ontworpen werden om uitzonderlijk lang mee te gaan. In tegenstelling tot printers van andere merken, laat de ‘drum’ van een Kyocera-toestel het daardoor zelden of nooit afweten.

2.    ECOSYS

Bij Kyocera zijn alle printers en multifunctionals ontworpen volgens de ECOSYS-technologie, met de bedoeling om zowel de rechtstreekse (bijvoorbeeld consumables) als de onrechtstreekse kosten (zoals het energiegebruik en administratie) zoveel mogelijk te beperken. Onze toestellen bieden dan ook steeds weer de laagste TCO in hun klasse. Zo verbruiken ze (onder andere) bijzonder weinig elektriciteit (lage TEC-waarden) en zijn ze uitzonderlijk zuinig met toner.

3.    Printen zonder cartridge

Bij de meeste toestellen moet je de cartridge (die bestaat uit een drum, developer en toner) in zijn geheel vervangen zodra de toner leeg is of een component defect raakt, maar bij Kyocera niet. Is de toner op of laat een onderdeel het afweten, dan vervang je alleen wat nodig is. In de meeste gevallen hoef je dus enkel maar nieuwe toner aan te kopen, wat – over de volledige levensduur van het toestel – een stuk scheelt in je budget én in de hoeveelheid gegenereerd afval.

4.    Driekleurenteller

Wist je dat je bij andere merken hetzelfde betaalt voor een pagina met slechts één kleuraccentje als voor een pagina die doordrenkt is met kleur? Andere merken berekenen hun prijzen per pagina namelijk op basis van de gemiddelde dekkingsgraad van de toner. De driekleurentellertechnologie van Kyocera houdt daarentegen rekening met de reële tonerdekkingsgraad. Je betaalt dus alleen voor de toner die je écht verbruikt.

Vergelijk nu de TCO van Kyocera met verschillende merken

Benieuwd hoeveel je met een Kyocera-printer kunt besparen ten opzichte van andere merken? Check het meteen!

Lees ook: Zo minimaliseer je de TCO van je printerpark

Wat je zeker moet gelezen hebben