Bedrijfsprofiel

KYOCERA Corporation

De kerncompetentie van het Japanse bedrijf, opgericht in 1959 met hoofdzetel in Kyoto, is z’n originele product: technische keramieken. De stichter van KYOCERA (Kyoto Ceramics), Dr. Kazuo Inamori, ontdekte het enorme toekomstige potentieel van dit uiterst veelzijdige material. KYOCERA is vandaag één van ‘s werelds meest vooraanstaande producenten van fijnkeramische componenten voor de informatie- en communicatie-sectoren. 

De activiteiten van de KYOCERA Group, die momenteel meer dan 250 individuele bedrijven overkoepelt, concentreren zich rond drie domeinen: informative- en communicatietechnologie, milieubehoud en kwaliteit van het leven. Dit omvat strategisch belangrijke business units zoals telecommunicatie, documentbeheer, producten gericht op de verbetering van de levenskwaliteit (in de medische sector, bijvoorbeeld, fijnkeramische implantaten), en zonne-energiesystemen. Het bedrijf is ook één van ’s werelds toonaangevende producenten van zonnecellen. De bedrijfsslogan, "The New Value Frontier", drukt KYOCERA's continue engagement uit om zijn innovatieve sterkte te behouden en vooruit te streven met technologische ontwikkeling.

Met een geconsolideerde netto omzet van 1,62 biljoen YEN / 13 miljard Euro (op 31 maart 2019) en meer dan 75000 werknemers over de hele wereld, bevindt KYOCERA zich in de top 500 van de meest waardevolle bedrijven wereldwijd (BusinessWeek). De talrijke filialen in Europa verzorgen de verkoop en marketing van laserprinters, copiers en multifunctionele toestellen, alsook kantoor-documentoplossingen, micro-electronica, fijnkeramische producten en zonnecellen. 

Volgens Dr. Inamori moet een bedrijf milieuvriendelijk en social handelen. KYOCERA ondersteunt deze overtuiging door vele activitieten. De wereldwijde Kyoto Prize is een welgekend voorbeeld dat afgeleid is van deze filosofie: opgericht door Dr. Inamori, beloont de Kyoto Prize uitzonderlijke prestaties in de categorieën spitstechnologie, elementaire wetenschappen en kunst & filosofie met 50 miljoen Yen (ong. 300.000 Euro) per categorie.

Klik hier voor meer informatie.

KYOCERA Document Solutions Inc.

KYOCERA Document Solutions, één van 's werelds toonaangevende bedrijven in documentbeheer, produceert en commercialiseert monochrome en kleuren netwerkprinters, multifunctionele toestellen (MFPs), breedformaattoestellen en een portfolio van softwareoplossingen.

KYOCERA Document Solutions, met hoofdzetel in Osaka, Japan, heeft verkoop- en servicefilialen gesitueerd in Azië, Amerika en EMEA, die werken met een netwerk van erkende distributeurs en verdelers over de hele wereld.

KYOCERA Document Solutions Inc. is een dochteronderneming van KYOCERA Corporation en is verantwoordelijk voor 22% van diens omzetcijfer.

Filosofie

Respect the divine and love people.
Respect the divine and love people.

De bedrijfsfilosofie van KYOCERA Document Solutions' weerspiegelt die van het moederbedrijf KYOCERA Corporation: 'Handhaaf de spirit  om eerlijk en respectvol te werken, met respect voor mensen, voor onze taak, voor ons bedrijf en voor onze hele maatschappij'.

KYOCERA Document Solutions zet deze principes om in de praktijk in zijn hoofdkwartier als in zijn filialen: samenwerken om hoogtechnologische producten te ontwikkelen en te leveren in harmonie met de natuur. 

KYOCERA Document Solutions Europe

KYOCERA MITA Europe werd opgericht in januari 2000 naar aanleiding van de samensmelting van KYOCERA en MITA, twee van de meest innovatieve bedrijven in document management.
Als leverancier van printers en multifunctionals, leverde KYOCERA MITA een brede waaier producten om aan de noden van de klant te voldoen.

Vandaag ligt onze focus op het aanbieden van business solutions voor onze gebruikers. Met dit doel voor ogen werd in 2012 beslist om de firmanaam te veranderen in KYOCERA Document Solutions Inc.

KYOCERA Document Solutions Europe zag het licht op 1 april 2012, als resultaat van de verandering van firmanaam van KYOCERA MITA Europe. Deze verandering weerspiegelt de groei van het bedrijf tot een globale leverancier van oplossingen om op consistente wijze de voordelen voor de klant, de technologische innovatie en de milieu-duurzaamheid verder te ontwikkelen en aan te bieden. Met hoofdzetel in Hoofddorp, Nederland, coördineert KYOCERA Document Solutions Europe B.V de activiteiten van het bedrijf in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Er zijn 16 nationale filialen in deze regio's: Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Noorwegen, Portugal, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden, Zwitserland, Rusland en het Verenigd Koninkrijk. KYOCERA Document Solutions Europe werkt ook nauw samen met een netwerk van erkende distributeurs in nog 60 andere landen binnen EMEA.

KYOCERA Document Solutions Europe vestiging in Hoofddorp
Scroll to top