Groene Producten

Fijne keramieken als kerncompetentie van KYOCERA

Fijne keramieken – de kerncompetentie van KYOCERA – bestaat uit een groot aantal efficiënte materialen waarmee het milieu kan worden beschermd. Wij ontwikkelden een grote verscheidenheid aan geavanceerde producten die de voordelen van de grote weerstand van keramiek ten opzichte van slijtage, verwarming en corrosie optimaal benutten. Bovendien hebben we op basis van ons Environmental Consciousness Evaluation System een Life Cycle Assessment (LCA – levenscyclus) programma gebaseerd. Aan de hand hiervan wordt het ‘milieubewustzijn’ van producten en technologieën in alle divisies en R&D-groepen tijdens de ontwikkelingsfase geëvalueerd, zodat gemakkelijker producten kunnen worden ontworpen met minder milieu-effecten.

Geavanceerde producten wereldwijd

Milieubeschermende maatregelen zijn het duurzaamst wanneer ze economisch haalbaar zijn. Bij KYOCERA streven we ernaar om een bijdrage te leveren aan de maatschappij door milieuvriendelijke producten en technologieën te ontwikkelen die ook nog eens economische voordelen bieden voor de klanten – zoals zonnemodules en fijne keramische componenten die de verontreiniging beperken.

KYOCERA Document Solutions moedigt de ontwikkeling aan van producten met een lagere milieu-impact door naleving van relevante standaarden en specificaties en door de implementatie van productevaluaties.

KYOCERA's duurzame technologie - ECOSYS

Op basis van de jarenlange ervaring en knowhow van KYOCERA op het vlak van levenslange technologie in het kader van de filosofie ‘Opmerkelijke milieuvriendelijke producten blijven ontwikkelen en produceren die de naam van het printermerk ‘ECOSYS’ waard zijn’, ontwikkelt KYOCERA milieuvriendelijke producten en technologieën in verschillende aspecten. Lees hier meer over ECOSYS.

De 3R-strategie van KOCERA: Reduce – Reuse – Recycle

Bij de ontwikkeling van haar producten besteedt KYOCERA Document Solutions altijd veel aandacht aan de zogenaamde 3R-perspectieven (reduce, reuse, recycle of verminderen, hergebruiken en recycleren). Bij de ontwikkeling van 3R-producten voeren ontwerpers vanaf de vroegste ontwerpfase productevaluaties uit, die overeenstemmen met de Eco-friendly Development Standards. Bij die productevaluaties wordt onder meer gestreefd naar een zo laag mogelijk aantal onderdelen, een zo laag mogelijk gewicht van het product en het gebruik van gerecycleerde plastics en van herbruikte onderdelen. Voor ieder evaluatie-item en voor iedere productiefase worden numerieke doelen vastgelegd om de impact op het milieu zo miniem mogelijk te houden (bv. de productie en de assemblage van onderdelen). In de productspecificaties wordt de overeenstemming met energiebesparende standaarden en milieulabels heel duidelijk als eis gesteld.

Zonne-energie genererende systemen

De opwarming van onze planeet kan alleen worden tegengehouden met behulp van schone alternatieven voor olie en andere fossiele brandstoffen. Zonlicht, een schone en onuitputtelijke energiebron die zo ongeveer overal op de Aarde beschikbaar is, vormt dan ook een ideale natuurlijke rijkdom. KYOCERA ontwikkelt al sinds 1975 technologieën op basis van zonne-energie, waardoor deze energiebron praktisch, betaalbaar en zo ongeveer overal verkrijgbaar is. Deze vorm van energie heeft haar doeltreffendheid al bewezen in residentiële, industriële en openbare gebouwen en is aan het uitgroeien tot een onbeperkte natuurlijke rijkdom, die elektriciteit brengt op plaatsen waar dat tot voor kort onmogelijk was. Het hoofdkantoor van KYOCERA in Kyoto bijvoorbeeld is ondergebracht in een gebouw dat volledig met zonnepanelen uitgerust is en dat al sinds het einde van de jaren ’80 van de vorige eeuw zijn eigen elektriciteit opwekt.

Zonne-energiesysteem voor een grootschalig wooncomplex (Duitsland)
KYOCERA Solar Groove (San Diego, USA)
Hoofdkantoor van KYOCERA met zonnepanelen (Kyoto, Japan)

Scroll to top