Ontwerp met het oog op laag stroomverbruik

Beperking van stroomverbruik in de stand-by-modus

Een van de indicatoren die de negatieve milieu-effecten bepalen bij het gebruik van multifunctionals en printers is het stroomverbruik. Vooral netwerkcomputers die in kantoren worden gebruikt, blijven in de meeste gevallen continu in de stand-bymodus staan. Bij de ontwikkeling van milieuvriendelijke producten is het daarom van belang om het verbruik in die omstandigheden zo beperkt mogelijk te houden.

KYOCERA Document Solutions ontwikkelt daartoe energiebesparende controllers, waarmee een bijzonder efficiënte en energiezuinige monitoring en verbruikscontrole in de stand-bymodus mogelijk is.

EC 801/2013 (Lot 26) informatie over energieverbruik in de netwerk-standby (slaap) modus

Het totale energieverbruik van onze toestellen wordt in grote mate beïnvloed door het energieverbruik in standby modus en de standaardtijd om over te schakelen naar deze stand.
Conform de EC 801/2013 (Lot 26) reglementering bevat het overzicht (zie link hieronder) informatie over de standaardtijd waarbinnen een toestel overschakelt naar de netwerk-standby (slaap) modus alsook over het energieverbruik in deze stand wanneer de machine gekoppeld is via de vermelde interfaces.

Hieronder vindt u de link naar alle conforme toestellen.

Beperking van het tonerverbruik

Kleinere tonerdeeltjes verminderen het tonerverbruik met 30%.

Voor de toners, de enige consumables in zijn printers, streeft KYOCERA Document Solutions naar een beperking van de emissies van broeikasgassen, een van de oorzaken van de opwarming van de aarde. De onderneming doet dit door printers zo te ontwerpen dat ze zo weinig mogelijk toner verbruiken en gelijktijdig de beeldkwaliteit te behouden of zelfs nog te verbeteren.
In de TASKalfa 500ci-serie, die in januari 2009 op de markt werd gebracht, werd voor de eerste keer een nieuw ontwikkelde toner met uniforme en gladde deeltjes gebruikt. Daarmee konden niet alleen beelden met een fijnere definitie en hogere helderheid worden gemaakt, maar kon ook nog eens het tonerverbruik met 30 % worden gedrukt ten opzichte van de conventionele toner – zelfs bij dezelfde densiteit van de beelden.

Het tonerverbruik kan alleen worden gedrukt met behulp van originele toner van KYOCERA. Lees meer over originele toners en de manier waarop ze u niet alleen geld helpen besparen, maar waarop ze ook nog eens de gezondheid van uw personeel en uw toestellen ontzien.

Verkorting van opwarmtijd

De opwarmtijd wordt met bijna de helft ingekort in vergelijking tot conventionele modellen


In de fixeereenheid, waar de toner wordt gesmolten, zodat hij zich op het papier kan hechten, wordt een nieuw ontwikkelde fixeertechnologie toegepast met een dunne verwarmingsrol met een kleine diameter, waarmee de opwarmtijd in vergelijking met conventionele modellen met bijna de helft kon worden verkort. Dankzij deze nieuwe technologie kan de printer sneller vanaf de stand-bymodus worden gebruikt, terwijl gelijktijdig energie wordt bespaard.

Scroll to top