Milieuboekhouding (Fiscaal jaar 2009)

Kantoren in Japan

Milieuaccounting is de manier om milieubeheer in de praktijk om te zetten, waarmee enerzijds het ‘milieubeschermingseffect’ en anderzijds de ‘milieubeschermingskosten’ worden geanalyseerd en het kosteneffect wordt verbeterd. Deze techniek werd in het boekjaar 2002 bij ons geïntroduceerd. In het kader van die aanpak werden de resultaten ieder jaar samengevat en geanalyseerd. Op basis daarvan werd het milieubeheer steeds efficiënter gemaakt.

In het boekjaar 2008 werd bijzonder energie-efficiënte apparatuur geïnstalleerd in het gebouw van het R&D Center, dat werd voltooid op de terreinen van het hoofdkantoor van KYOCERA Document Solutions. Bovendien werd milieuvriendelijke apparatuur geïnstalleerd in de productievestiging voor toners in Tamaki.

Kosten voor milieupreventie

 

Effecten van milieupreventie en economische effecten

(exclusief kosten)

 

Economisch Effect

In het boekjaar 2009 werd voor ongeveer 21 miljoen yen geïnvesteerd. In het boekjaar 2008 werden – na de voltooiing van het gebouw voor het R&D Center op de terreinen van het hoofdkantoor van KYOCERA Document Solutions – verschillende heel efficiënte en uitermate energiezuinige apparaten geïntroduceerd (als investeringen).

Kapitaalinvesteringen gericht op energiebesparingen in de fabrieken voor toners in Hirakata en Tamaki waren in boekjaar 2009 goed voor 44 % van het totale bedrag aan investeringen.

Dit stemde overeen met een bedrag van 955 miljoen yen (2,7 % meer dan het jaar voordien).

Scroll to top