KYOCERA activeert haar recyclageprogramma voor lege toners over heel Europa

1 april 2016

Meerbusch, Duitsland: KYOCERA Document Solutions, één van de toonaangevende ondernemingen op de internationale markt van de documentoplossingen, kondigt met de nodige trots de introductie aan van een gestandaardiseerd recyclageprogramma voor toners in geheel Europa. Het bedrijf werkt daarvoor samen met LPR, dat alle tonercassettes zal inzamelen en thermisch recycleren. De componenten van Kyocera onderscheiden zich niet alleen door hun lange levensduur, maar ze werden ook ontworpen om de hoeveelheid afval zoveel mogelijk te beperken en om de klanten een betaalbare printoplossing te bezorgen.


Takahiro Sato (links), President van KYOCERA Document Solutions Europe BV, en Michael Bonnes, CEO bij LPR GmbH (rechts), ondertekenen het 'European Toner Take-Back Programme' contract.

Kyocera heeft haar sterke reputatie op dit vlak altijd kunnen hooghouden door veel belang te hechten aan de milieuverantwoordelijkheid tijdens de volledige levenscyclus van zijn producten - vanaf de fase van de grondstoffen over de logistiek tot de verpakkingsoplossingen die worden toegepast. De onderneming speelt een toonaangevende rol in de beperking van afval en het storten en werd daarvoor door The Japanese Institute of Packaging Materials al beloond met de 'Good Packaging Award'. Het instituut erkende hiermee de ecologische duurzaamheid van het polystyreenvrije verpakkingsmateriaal dat Kyocera gebruikt. Bij alle producten van KYOCERA wordt grondig nagedacht over de toe te passen materialen. Voor de tonercassettes van de onderneming worden bijvoorbeeld nauwelijks metalen onderdelen gebruikt. KYOCERA gebruikt in plaats daarvan broomvrij plastic hars, dat minder toxines (zoals dioxine) in de atmosfeer vrijlaat wanneer het wordt verbrand.

Takahiro Sato, President van KYOCERA Document Soluitons Europe B.V., toonde zich alvast bijzonder enthousiast over het nieuwe programma. "Doelgerichte inspanningen op het vlak van de inzameling en de recyclage van tonercassettes maken deel uit van de milieuvisie van Kyocera en bieden onze klanten de mogelijkheid om te genieten van de voordelen van technologie zonder dat daarbij de impact op het milieu uit het oog wordt verloren. Recyclage wordt intussen al in bijna geheel Europa toegepast, maar onze nieuwe geconsolideerde benadering betekent wel dat er meer kan worden gerecycleerd. Alleen al in het eerste jaar willen we op die manier het recyclagepercentage voor toners met 64 % opvoeren."

Hoe het werkt

Kyocera introduceert daarom een gratis rechtstreeks inzamelprogramma voor alle klanten. Via een gebruiksvriendelijk gestandaardiseerd onlineplatform kunnen tonercassettes afzonderlijk via de post (of in dozen voor grotere zakenpartners) worden teruggestuurd. Het nieuwe partnership voelt erg progressief aan. Ronald Frankfoorder, de General Manager General Affairs, bevestigt dan ook de positieve doelstellingen: "Dankzij LPR kunnen wij in geheel Europa een 'one-stop shop'-oplossing aanbieden. De gratis 'on-demand' dienstverlening en het routineuze gebruik van plaatselijke logistieke systemen zorgen ervoor dat het product zo efficiënt mogelijk wordt gerecycleerd. Na de geslaagde implementatie van een standaardproces voor thermische recyclage in geheel Europa introduceren we binnenkort een gesloten recyclagesysteem waarmee we alle componenten zoals kunststoffen en tonerpoeder opnieuw kunnen gebruiken."

  • Voor meer informatie over het recyclageprogramma van Kyocera, volg deze link.

Over LPR

LPR GmbH biedt gespecialiseerde pre- en aftersales logistieke en serviceoplossingen voor de volledige 'supply chain' in sectoren waar een intensieve dienstverlening wordt verwacht. LPR verleent zowel overdag als 's nachts logistieke diensten en voert daarnaast herstellingen uit via een centraal herstellingscentrum en een plaatselijk netwerk dat over het hele land verspreid is. Verder worden diensten verleend op het vlak van afvalverwerking, vervanging ('swapping'), opslagdiensten (voor noodgevallen), een hotline en een helpdesk. De LPR Group is gevestigd in Neuss en biedt werk aan meer dan 500 mensen. De groep beschikt over 26 vestigingen in de Duitse Bondsrepubliek en over zijn eigen callcenter, vanwaar de volledige behandelingsprocedure en het brede aanbod diensten en logistieke processen worden gecoördineerd.

Over KYOCERA Document Solutions

KYOCERA Document Solutions, waarvan het hoofdkantoor in het Japanse Osaka gevestigd is, is een toonaangevende fabrikant van document imaging-oplossingen en documentbeheersystemen, zoals kleuren en monochrome multifunctionals, printers en groot-formaatapparaten. De producten van KYOCERA zijn bekend om hun unieke duurzame componenten die niet alleen garant staan voor een grotere betrouwbaarheid, maar ook voor minder afval - waardoor de producten over hun volledige levensduur een lagere Total Cost of Ownership (TCO) bieden.

De portfolio van KYOCERA Document Solutions bestaat niet alleen uit hardware. Een volledig aanbod bedrijfsapplicaties en consultancydiensten biedt klanten de mogelijkheid om hun documentenworkflow te optimaliseren en te beheren en op die manier het potentieel van hun hardware-investeringen volop te benutten. KYOCERA Document Solutions is een van de belangrijkste ondernemingen binnen KYOCERA Corporation, ‘s werelds toonaangevende ontwikkelaar en fabrikant van geavanceerde keramische en bijbehorende producten, waaronder telecommunicatieapparatuur, halfgeleiderpackages en elektronische componenten.Scroll to top