De beste printer koop je door de juiste vragen te stellen
Product - Nieuws

De beste printer koop je door de juiste vragen te stellen 

Een printer kopen doe je natuurlijk niet zonder wikken en wegen. Het aanbod is tegenwoordig zo groot dat je zeker de juiste vragen moet stellen om een exemplaar in huis te halen dat in al je noden voorziet, zonder dat je er een cent te veel voor betaalt. Waar je zoal op moet letten? We stelden een handige checklist voor je samen!

1.      Wil je alléén maar printen?

Om plaats te besparen, kiezen bedrijven die zowel willen printen als scannen en kopiëren veelal voor een multifunctional. Geef de voorkeur aan een toestel met automatische documentinvoer als je regelmatig moet scannen, bijvoorbeeld om een digitaal archief aan te leggen of te onderhouden.

2.      Moet je ook A3 kunnen printen?

Het is nogal wiedes dat je geen A4-printer koopt als je ook A3 wilt printen, maar je zou ervan versteld staan hoeveel bedrijven een A3-printer hebben die ze eigenlijk alleen maar voor A4-afdrukken gebruiken.

3.      Kies je voor kleur of volstaat zwart-wit?

Bedrijven die zelden of nooit in kleur afdrukken, kiezen meestal voor een zwart-witlaserprinter. Is kleur voor jou wel belangrijk? Dan heb je de keuze uit een inkjetprinter of een kleurenlaserprinter. Meer daarover lees je hieronder.

4.      Wil je veel foto’s afdrukken?

Prachtige kleurenfoto’s zijn het stokpaardje van inkjet, maar de afdrukkwaliteit van kleurenlaserprinters is er de laatste jaren sterk op vooruit gegaan. Of je nu beter voor de ene of de andere technologie kiest, hangt dan ook voornamelijk af van de hoeveelheid documenten met afbeeldingen die je maandelijks moet afdrukken (en welke prijs per pagina je bereid bent te betalen).

5.      Hoeveel pagina’s print je per maand?

Inkjet heeft een lage aankoopprijs, maar is eerder geschikt voor kleine volumes omdat de cartridges vrij duur zijn en snel uitgeput raken. Een (kleuren)laserprinter is wat duurder in aanschaf, maar de voordeligste keuze als je vaak moet printen. Op de lange termijn betaal je een aanzienlijk lagere prijs per pagina dan met inkjet.

Hulp nodig om de beste printer te kopen voor jouw bedrijf?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende printaudit! Een van onze printerexperts komt dan bij je langs om te onderzoeken of je printerpark toe is aan uitbreiding (of juist aan consolidatie) en neemt meteen de printgewoontes op jouw werkvloer onder de loep, om je zo enkele printers voor te stellen die perfect bij jouw organisatie passen.

Lees ook: Waarom een printaudit onmisbaar is als je efficiënter wilt printen (en scannen)

 

Wat je zeker moet gelezen hebben