Inkjet vs. laser: hoe kies je nu de beste printer?
Document solutions

Inkjet vs. laser: hoe kies je nu de beste printer?

Sommige bedrijven zweren bij inkjet, andere kiezen resoluut voor laserprinters óf ze combineren (al dan niet bewust) beide types printers op de werkvloer. Hoe weet je nu of de beste printer voor jouw bedrijf tot de inkjet- of de laserfamilie behoort? Lees snel meer over de voor- en nadelen van beide technologieën.

Het prijskaartje van inkjet vs. laser

De meeste printers die voor thuisgebruik worden aangekocht, zijn inkjetprinters. En dat is zeker geen toeval. Inkjetprinters zijn doorgaans goedkoper in aanschaf dan laserprinters. Maar als je vaak grote volumes moet printen, komt een laserprinter wel voordeliger uit. De cartridges voor inkjetprinters moeten niet alleen sneller vervangen worden dan lasertoner, maar zijn ook duurder in verhouding.

Vergis je niet

Zelfs alleen maar zwart-wit printen, put inktcartridges algauw uit. Om het zwart te creëren, combineert een inkjetprinter namelijk cyaan, magenta en geel.

Lees ook: Wat is de beste zwart-wit-printer voor jouw bedrijf?

Inkjetprinters vragen om kwalitatief papier

Omdat de inkt tussen de vezels van het papier droog moet raken, duurt het soms iets langer voor je de afdrukken van een inkjetprinter in handen kunt nemen. Maar hoe beter de kwaliteit van het papier waarop je print, hoe minder je daar last van zult hebben. Met een laserprinter is de papiersoort minder van tel.

Veel tekst of veel foto’s?

Inkjetprinters staan bekend om hun uitstekende afdrukkwaliteit wat foto’s betreft. Als het op ‘gewone documenten’ met veel tekst aankomt, is er tussen inkjet en laser weinig verschil in kwaliteit.

Laserprinters zijn snelheidskampioenen

Behalve de droogtijd moet je er met een inkjetprinter ook rekening mee houden dat je documenten wat trager uit de printer rollen. Wist je bijvoorbeeld dat de ECOSYS P3155dn al na 4,5 seconden in actie schiet en tot wel 55 pagina’s per minuut aankan? Inkjetprinters voor thuis- en kantoorgebruik halen die snelheid vooralsnog niet, maar een kanttekening hierbij is wel dat de technologie ondertussen niet stilstaat. In productie-omgevingen zijn inkjetprinters (met KYOCERA-inkjetkoppen) op dit moment zelfs de snelste op de markt.

Het beste van twee werelden

Wil je graag prachtige foto’s, maar ook veel tekst tegen de beste prijs per pagina kunnen afdrukken? Kun je maar niet kiezen en lijkt beide soorten technologieën aanschaffen je wat te veel van het goede? Combineer dan gewoon het beste van twee werelden door voor een kleurenlaserprinter van KYOCERA te kiezen. Zowel voor tekst als afbeeldingen is de afdrukkwaliteit uitstekend.

Tip: combineer je kleurenlaserprinter met onze unieke driekleurenteller om de toner maximaal te benutten!

Wat je zeker moet gelezen hebben