Scanner kopen: waar moet je zeker op letten? - Kyocera
Digitale revolutie

Scanner kopen: waar moet je zeker op letten?

Snel en eenvoudig documenten kunnen scannen is in geen enkele kantooromgeving een overbodige luxe, maar waar moet je nu precies op letten als je van plan bent om een scanner te kopen? Niet alleen het toestel, maar ook de software die je eraan kunt koppelen is van tel. In dit artikel ontdek je de belangrijkste aandachtspunten.

Scanner vs. multifunctional

Als je medewerkers de scanner niet voortdurend nodig hebben en je graag zo veel mogelijk plaats bespaart, dan kun je gerust een multifunctional overwegen. Je koopt dan een printer, scanner, kopieerapparaat (en in sommige gevallen ook een faxmachine) in één toestel aan.

Lees ook: Een multifunctional kopen? 5 zaken om op te letten

OCR en automatische doorvoer

Moeten je mensen regelmatig grote hoeveelheden scannen, bijvoorbeeld omdat je een digitaal archief aan het aanleggen bent? Dan is een scanner met automatische documentendoorvoer een must. Kies bij voorkeur voor een exemplaar dat compatibel is met OCR-software zoals KYOCERA’s Scan & Connect. De software herkent niet alleen om wat voor document het gaat (om het digitale bestand vervolgens meteen in de correcte folder op te slaan), maar maakt ook dat je in het digitale bestand tekst kunt selecteren en bewerken.

Resolutie

Is het de bedoeling om gescande documenten uiteindelijk opnieuw te printen – en moet de kwaliteit van die prints subliem zijn? Of wil je dat je mensen het digitale bestand tot in het kleinste detail op hun scherm kunnen bekijken? Let in dat geval goed op het aantal dpi (dots per inch). Voor gewone documenten is 300 dpi zeker voldoende. Voor fotografische en reproductietoepassingen is 2400 dpi aangewezen.

Welke documentscanner kopen?

Ben je nog niet helemaal zeker wat voor scanner of multifunctional jouw onderneming nodig heeft? Neem gerust contact met ons op of vraag snel jouw vrijblijvende printaudit aan, en je ontdekt meteen welke scanner of multifunctional voor jou de beste keuze is.

 

Wat je zeker moet gelezen hebben