Waarom we maar niet kunnen stoppen met printen – en dat ook helemaal niet hoeft!
Digitale revolutie

Waarom we maar niet kunnen stoppen met printen – en dat ook helemaal niet hoeft!

Minder printen is iets waar veel bedrijven vandaag naar streven. Sterker nog, heel wat ondernemingen voelen zich geroepen om volledig papierloos te gaan werken. Maar dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Zelfs in het zogenaamde ‘papierloze kantoor’ zullen printers altijd een belangrijke rol blijven spelen. Een spijtige zaak? Helemaal niet! Er zijn namelijk goede redenen voor.

De charme van papier

De tijd dat iedereen zijn e-reader overal mee naartoe nam, ligt nu al enkele jaren (meer dan tien!) achter ons. Waarom de trend geen lang leven beschoren was? Studies tonen aan dat de meeste mensen nog altijd liever hun boeken op papier lezen. De ene houdt van de geur, de andere maakt graag aantekeningen en hier en daar een ezelsoortje. De meerderheid blijkt informatie op papier ook gewoon gemakkelijker te verwerken en te onthouden. Die ene collega die facturen graag print om ze beter met de leverbonnen te kunnen vergelijken? Zo gek is ie dus nog niet.

De oplossing hangt in de cloud

Er valt veel te zeggen voor papier, maar toch doen bedrijven er goed aan om hun medewerkers meer bewust te maken van hun printgedrag. Volledig stoppen met printen is niet nodig – er zijn genoeg ecologische toners en gerecycleerd papier voorhanden – maar minder printen is nog altijd een goede zaak voor het milieu en de portemonnee, én bovendien perfect haalbaar dankzij de cloud en de talloze document management solutions (DMS) die vandaag beschikbaar zijn. Heeft jouw bedrijf de switch naar een digitaal archief al gemaakt?

Stoppen met printen – of minder printen? Praat erover!

Of je je afdrukvolume nu wilt verlagen of volledig wilt stoppen met printen, de stand van zaken in je bedrijf grondig laten analyseren is de eerste stap. Neem gerust contact op met ons voor een vrijblijvende printaudit. Een expert komt langs om de samenstelling van je printerpark in kaart te brengen. Hij of zij stelt ook de nodige vragen aan je medewerkers over hun printgedrag en hun printbehoeften. Zo kom je precies te weten wat jou en je medewerkers te doen staat om voortaan veel minder of helemaal niet meer te printen.

 

Lees ook: Wordt het nog wel wat met dat papierloos werken?

Wat je zeker moet gelezen hebben