Total cost of ownership (TCO)

De kostprijs van het printen

De kostprijs van IT-apparatuur over de volledige levensduur van die apparatuur is tegenwoordig een veelbesproken gespreksthema voor inkopers. Zodra klanten in een printoplossing hebben geïnvesteerd, duurt het niet lang of ze ondervinden de impact van verborgen kosten, die steeds hoger oplopen. Zelfs fabrikanten van pc’s passen tegenwoordig variaties in de TCO toe om hun producten te onderscheiden van de producten van de concurrentie, die verder erg sterk op elkaar lijken. Bij printers liggen de kaarten evenwel anders. Zowel voor laser- als voor inkjetprinters wordt algemeen verwacht dat de belangrijkste operationele kosten - de kostprijs van de consumables – vele malen hoger liggen dan de aankoopprijs van de printer. 
Bij KYOCERA Document Solutions weten we al lang dat de TCO van printers op kantoor een belangrijke kostenpost is. We voeren dan ook al heel lang campagnes bij verantwoordelijken en eindgebruikers om hen attent te maken op het belang van de TCO. De meeste fabrikanten van printers halen het grootste deel van hun winst uit de verkoop van consumables. Wij weten dat de gemiddelde netwerkprinter iedere maand toner verbruikt voor 11.000 geprinte pagina’s. Bekeken over de volledige levensduur van een gemiddelde printer kan het verschil in kosten voor de toner tussen de printers van KYOCERA Document Solutions en die van eender welke concurrent tot duizenden euro’s oplopen.

Lagere operationele kosten

De Total Cost of Ownership (TCO) van de ECOSYS toestellen van KYOCERA Document Solutions ligt telkens opnieuw lager dan die van alle andere concurrenten in dezelfde klasse. De TCO omvat alle mogelijke kosten: niet alleen de rechtstreekse kosten, zoals de aankoopprijs en de bedrijfskosten per pagina, maar ook de onrechtstreekse kosten, met inbegrip van kosten voor onderhoud, vervanging van consumables zoals cartridges, het gebruik van print media, het beheer van het apparaat en de kosten van de energie die nodig is om het toestel te voeden. In organisaties waar heel wat materiaal wordt geprint of gekopieerd, kan de kostprijs van de consumables spectaculair stijgen – zeker wanneer relatief dure cartridges met de drum, de ontwikkelaar en de toner regelmatig moeten worden weggegooid en vervangen. Met de ECOSYS-technologie van KYOCERA Document Solutions kunnen deze kosten aanzienlijk worden gedrukt: printen zonder cartridge betekent dat alleen de toner regelmatig moet worden vervangen.

Bekijk het zelf – Zoek even uit waar u steeds opnieuw de laagste TCO per categorie vind

Wilt u uw bedrijfskosten naar beneden halen? Vindt u de kosten over de volledige levensduur van de apparatuur even belangrijk als een hoge productiviteit met hoogwaardige printresultaten?

Neem dan contact op met uw plaatselijke KYOCERA Document Solutions-dealer. Vraag een analyse van de concurrentie op maat van uw eisen. We zijn er zeker van dat de resultaten van de ECOSYS-printers van KYOCERA Document Solutions u over de streep zullen halen. Geniet van prachtige printresultaten – met de ECOSYS-apparaten van KYOCERA Document Solutions, die ook nog eens telkens opnieuw de laagste lopende kosten van hun klasse kunnen voorleggen.

Scroll to top