• Change language
  Change country

  Op weg naar een duurzame wereld

  We willen als mens het juiste doen. Dit concept is een leidraad bij al onze beslissingen.
  image of green forest

  Innoveren om onze planeet te beschermen

  KYOCERA zet zich in voor een duurzame toekomst.

  Minder afval, lange levensduur, lage kosten

  Onze ECOSYS-printers leveren minder afval op en hebben de laagste kosten per afdruk in vergelijking met soortgelijke machines. Wij hebben als eerste een cartridgeloos systeem voor lasterprinters ontwikkeld. Onze innovaties zijn gericht op het verminderen van de milieu-impact (Ecology), het minimaliseren van de gebruikskosten (Economy) en een naadloze integratie met informatienetwerken (Systems).

  Kyocera draagt bij tot de realisatie van de SDG's van de VN.

  De "United Nations Sustainable Development Summit" werd gehouden in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in september 2015 en de Sustainable Development Goals (SDG's) werden unaniem aangenomen door 193 lidstaten. Deze SDG's omvatten 17 doelstellingen voor duurzame ontwikkeling, die de internationale gemeenschap als geheel moet aanpakken om een duurzame toekomst voor 2030 te realiseren. Kyocera zal bijdragen aan de realisatie van 17 doelstellingen van SDG's door verschillende inspanningen te leveren, zoals "Reductie van het gebruik van natuurlijke hulpbronnen" en "Bijdrage aan het behoud van biodiversiteit".

  Meer informatie: 
  https://www.kyoceradocumentsolutions.com/en/company/csr/sdgs.html

  We maken deel uit van 's werelds grootste duurzaamheidsinitiatief.

  Wij zien het licht

  Bij KYOCERA denken we dat zonne-energie onmisbaar is voor de toekomst van onze maatschappij. We innoveren om onze planeet minder afhankelijk te maken van conventionele energiebronnen. Met ideeën als drijvende zonne-energiecentrales of ventilatie op basis van zonne-energie in de Toyota Prius.

  We doen wat we zeggen

  We zuiveren het water dat is gebruikt in onze fabrieken. Daarna is het nog schoner dan het water dat u uit de kraan drinkt. We werken hard om onze fabrieken en kantoren 'groener' te maken, bijvoorbeeld met zonne-energiecentrales op het dak en zogenaamde 'groene gordijnen': planten die groeien over de ramen en buitenmuren. Zo verbruiken we minder energie. Ook dragen we bij aan het behouden van biodiversiteit.

  Green Management and Compliance

  KYOCERA's Environmental Charter

  In manufacturing, various factors can lead to loss. However, this loss can be reduced to at or near zero through total awareness of all parties involved. Through our comprehensive approach to "visibility," KYOCERA Document Solutions publicly shares all problem spots and issues with every employee. This approach utilizes the awareness of each individual to minimize loss. All employees develop careful eyes for strictly checking each individual part, helping to achieve loss reduction. Multiple measures are taken to ensure product quality, including issuing acknowledgments even if a single potentially fatal defect is reported during the month. These are just some of the ways we evaluate our stance toward comprehensive product quality throughout the company.

   

  ISO 14001

  KYOCERA Document Solutions has achieved ISO 14001:2004, the international standard for environmental management systems. This highlights KYOCERA's commitment to a sustainable environmental management strategy. ISO 14001:2004 environmental management standards exist to help organizations:

  • Minimize negative environmental impact of their processses (i.e. cause adverse   changes to air, water, or land)
  • Comply with applicable laws, regulations, and other environmental requirements on a international basis
  • Drive a process of continuous improvement

  KYOCERA strives to certify all of its manufacturing plants and non-manufacturing facilities throughout the world to the ISO 14001:2004 standard. KYOCERA is committed to:

  • Reduce our energy and material consumption by reusing components and recycling where possible
  • Reduce the environmental impact associated with our products and activities
  • Comply with applicable local, state and federal regulatory requirements
  • Periodically review the objectives and targets of our environmental management system to reduce waste and the consumption of materials, energy and resources
  • Continually improve our performance strategy to prevent pollution whenever possible
  • Communicate and train our employees, and those who work directly on our behalf, to carry out our environmental policies
  • Make our Environmental Policy available to the public

  ISO 14001:2004 certification emphasises the importance of environmental responsibility, customer focus, a process approach and improved supply chain management from an environmental perspective.

  Download here the ISO 14001 certificate:

  • ISO 14001:2015 (DAS 15167547_0_E Kyocera 2018-2021.pdf)
   • 544 KB
   • PDF

  Milieu-conformiteit (Lot 26)
   

  Het elektriciteitsverbruik in stand-by en de standaardtijd die nodig is om deze modus in te schakelen, heeft een belangrijke invloed op het algehele stroomverbruik van de toestellen. In overeenstemming met de “EC 801/2013” (Lot 26) regelgeving, informeert het overzicht over de standaard time-outs die de toestellen nemen om in de netwerkstand-by (slaap) modus te gaan, evenals het stroomverbruik wanneer aangesloten op de vermelde interfaces.

  Succesvol in harmonie samenleven

  Als het gaat om het beschermen van het milieu nemen we geen halve maatregelen.

  • key toner cartridge being inserted into printer

   Ernstige problemen vragen om ernstige maatregelen

   We werken hard om afval te verminderen, grondstoffen te sparen, op een verantwoorde manier met chemische middelen om te gaan en biodiversiteit te beschermen. In onze KYOCERA-milieucharter hebben we uitgebreid beschreven hoe we ons toeleggen op het beschermen van het milieu, het ontwikkelen van milieuvriendelijke producten, het besparen van energie en het voorkomen van klimaatverandering.

   Ernstige problemen vragen om ernstige maatregelen
   Ernstige problemen vragen om ernstige maatregelen

   We werken hard om grondstoffen te sparen, op een verantwoorde manier met chemische middelen om te gaan en biodiversiteit te beschermen.

  • close up of wind turbines

   Groen denken en handelen

   We hebben ambitieuze doelstellingen voor duurzame groei en eisen op het gebied van kostenbesparing en duurzaamheid in het jaar 2020 en beleid om onze impact op het milieu te verminderen. We richten ons op drie dingen: groene producten, groene fabrieken en groene communicatie. We verminderen onze uitstoot van broeikasgassen, werken aan het duurzaam hergebruiken van grondstoffen en doen er alles aan om in harmonie samen te leven met de natuur.

   Groen denken en handelen
   Groen denken en handelen

   We hebben ambitieuze doelstellingen voor duurzame groei en eisen op het gebied van kostenbesparing en duurzaamheid in het jaar 2020.

  • child looking up at a tree

   Doelstellingen om ieders leven beter te maken

   We hebben ambitieus beleid en ambitieuze doelstellingen waarmee we onze prestaties op het gebied van veiligheid en het milieu blijven verbeteren. Het is ons doel om de uitstoot van broeikasgassen, het energie- en waterverbruik en de hoeveelheid industrieel afval van onze locaties ieder jaar met één procent te verminderen. Ook hebben we doelen gesteld om het aantal bedrijfsongevallen te verminderen en branden volledig te voorkomen.

   Doelstellingen om ieders leven beter te maken
   Doelstellingen om ieders leven beter te maken

   We hebben ambitieus beleid en ambitieuze doelstellingen waarmee we onze prestaties op het gebied van veiligheid en milieu blijven verbeteren

  hand in a tree

  A Sustainable Future for Office Printing: Eco-friendly printing is more possible than ever

  Environmental conservation is a major factor in how organisations operate today, and with print and document management you can significantly reduce the environmental footprint of a business. Through the right combination of software and hardware, it's possible to operate more sustainably while also achieving your CSR objectives. 

  Voorloper in duurzame producten

  Onze R&D-centra ontwikkelen producten die uw kosten verlagen en de productiviteit verhogen met zo min mogelijk impact voor het milieu.

  • colour pages being retrieved from a Kyocera printer

   Milieuvriendelijke toner

   Onze nieuwe toner smelt de inkt op het papier en drukt op een lagere temperatuur af, waardoor de printer de helft minder stroom verbruikt.

  • black toner being plugged into a Kyocera printer

   Grondstoffen besparen met duurzame componenten

   Onze amorfe siliconendrums hebben een levensduur tot wel 4,8 miljoen afdrukken: het dubbele van conventionele drums.

  • colleagues discussing coloured printouts

   Innovatie: geen cartridges meer nodig

   We hebben als eerste printers ontworpen die alleen toner gebruiken, wat zorgt voor een veel lagere milieu-impact.

  • view from below of trees next to office buildings

   Meer dan 25 jaar vernieuwing

   Al vanaf de lancering van onze eerste ECOSYS-laserprinter, waarmee we de standaard zetten voor milieuvriendelijk afdrukken.

  • waterfall in a forest

   Klimaatneutraal afdrukken om bomen te sparen

   Gezinnen in Kenia zijn voorzien van energiezuinige kooktoestellen. Hierdoor is ruim 120.000 ton CO2 gecompenseerd sinds 2013.

  • man working on a tablet with a stylus

   99% van onze producten is groen

   We hechten heel veel waarde aan duurzaamheid. Daarom zijn bijna alle producten in ons assortiment als groen product ontworpen.

  • Gratis recycling van lege toners

   We hebben voor onze klanten in Europa een gratis inzamelprogramma voor tonercassettes.

  • black, magenta, yellow and cyan toners stacked on top of one-another

   Onze milieuvriendelijke verpakking wint prijzen

   Een door ons ontwikkeld verpakkingsmateriaal, gemaakt van gegoten pulp, heeft de Technical Packaging Award gewonnen.

  Neem contact op

  Neem contact op met een expert van KYOCERA als u een vraag heeft of meer informatie wilt over onze milieu-inspanningen.

  Cookies en uw privacy

  We gebruiken essentiële cookies om interacties met onze website eenvoudiger en effectiever te maken, statistische cookies om beter te begrijpen hoe onze website wordt gebruikt en marketing cookies om bezoekers informatie op maat te kunnen aanbieden. U kan uw cookievoorkeuren aangeven via de knop onderaan, of selecteer 'Ik ga akkoord' om verder te gaan met alle cookies.

  Cookievoorkeuren

  Veld is verplicht

  Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website goed werkt en soms om een dienst op uw verzoek te verrichten (zoals het beheer van uw cookievoorkeuren). Deze cookies zijn altijd actief, tenzij u uw browser zo instelt dat cookies geblokkeerd worden. Daardoor is het mogelijk dat sommige delen van de website niet werken zoals verwacht.

  Veld is verplicht

  Deze cookies laten ons toe om de performantie van onze website te meten en te verbeteren.

  Veld is verplicht

  Deze cookies worden alleen geplaatst wanneer u daarvoor toestemming geeft. Wij gebruiken marketing cookies om bij te houden waarop u klikt en hoe u onze website gebruikt zodat wij op basis van uw interessegebied content en gepersonaliseerde reclame kunnen tonen.