Change language
Change country

Op weg naar een duurzame wereld

Als mens het juiste doen. Dat is de leidraad bij al onze beslissingen.
image of green forest

Innoveren om onze planeet te beschermen

KYOCERA zet zich in voor een duurzame toekomst.

Minder afval, lange levensduur, lage kosten

Onze ECOSYS-printers leveren minder afval op en hebben de laagste kosten per afdruk in vergelijking met soortgelijke machines. Wij hebben als eerste een cartridgeloos systeem voor lasterprinters ontwikkeld. Onze innovaties zijn gericht op het verminderen van de milieu-impact (Ecology), het minimaliseren van de gebruikskosten (Economy) en een naadloze integratie met informatienetwerken (Systems).

Kyocera draagt bij tot de realisatie van de SDG's van de VN.

De "United Nations Sustainable Development Summit" werd gehouden in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in september 2015 en de Sustainable Development Goals (SDG's) werden unaniem aangenomen door 193 lidstaten. Deze SDG's omvatten 17 doelstellingen voor duurzame ontwikkeling, die de internationale gemeenschap als geheel moet aanpakken om een duurzame toekomst voor 2030 te realiseren. Kyocera zal bijdragen aan de realisatie van 17 doelstellingen van SDG's door verschillende inspanningen te leveren, zoals "Reductie van het gebruik van natuurlijke hulpbronnen" en "Bijdrage aan het behoud van biodiversiteit".

Meer informatie: 
https://www.kyoceradocumentsolutions.com/en/company/csr/sdgs.html

We maken deel uit van 's werelds grootste duurzaamheidsinitiatief.

Kyocera: Eco-bewuste innovatie sinds 1959

Wij zien het licht

Bij KYOCERA denken we dat zonne-energie onmisbaar is voor de toekomst van onze maatschappij. We innoveren om onze planeet minder afhankelijk te maken van conventionele energiebronnen. Met ideeën als drijvende zonne-energiecentrales of ventilatie op basis van zonne-energie in de Toyota Prius.

We doen wat we zeggen

We zuiveren het water dat is gebruikt in onze fabrieken. Daarna is het nog schoner dan het water dat u uit de kraan drinkt. We werken hard om onze fabrieken en kantoren 'groener' te maken, bijvoorbeeld met zonne-energiecentrales op het dak en zogenaamde 'groene gordijnen': planten die groeien over de ramen en buitenmuren. Zo verbruiken we minder energie. Ook dragen we bij aan het behouden van biodiversiteit.

Green Management & Compliance

KYOCERA's Environmental Charter

In de productie kunnen verschillende factoren tot verliezen leiden. Dit verlies kan echter tot bijna nul worden teruggebracht wanneer alle betrokken partijen zich volledig bewust zijn van de risicofactoren. Binnen deze alomvattende benadering van 'zichtbaarheid', deelt KYOCERA Document Solutions alle mogelijke probleemplekken met iedere medewerker. Deze aanpak maakt gebruik van het bewustzijn van elk individu om verliezen te minimaliseren. Alle medewerkers ontwikkelen zorgvuldige ogen voor het strikt controleren van elk afzonderlijk onderdeel, waardoor verliezen worden beperkt. Er worden meerdere maatregelen genomen om de productkwaliteit te garanderen, waaronder het afgeven van bevestigingen, zelfs wanneer er gedurende de maand slechts één enkel potentieel fataal defect wordt gemeld. Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop we ons standpunt ten aanzien van de alomvattende productkwaliteit binnen het hele bedrijf evalueren.

 

ISO 14001

KYOCERA Document Solutions heeft ISO 14001:2004 behaald, de internationale norm voor milieumanagementsystemen. Dit onderstreept het engagement van KYOCERA voor een duurzame strategie voor milieubeheer. ISO 14001:2004-normen voor milieubeheer bestaan om organisaties te helpen:

 • om de negatieve impact op het milieu van hun processen (d.w.z. nadelige veranderingen in lucht, water of land veroorzaken) te minimaliseren
 • om te voldoen aan de toepasselijke wetten, voorschriften en andere milieuvereisten op internationale basis
 • om een proces van continue verbetering te stimuleren

KYOCERA streeft ernaar om al haar productiefabrieken en niet-productiefaciliteiten over de hele wereld te certificeren volgens de ISO 14001:2004-norm. KYOCERA verbindt zich tot:

 • Het verminderen van ons energie- en materiaalverbruik door componenten te hergebruiken en waar mogelijk te recyclen
 • Het verminderen van de milieu-impact die verband houdt met onze producten en activiteiten
 • Het voldoen aan de toepasselijke lokale, provinciale en federale wettelijke vereisten
 • Het periodiek herzien van de doelstellingen van ons milieubeheersysteem om afval en het verbruik van materialen, energie en hulpbronnen te verminderen
 • Het voortdurend verbeteren van onze prestatiestrategie om vervuiling waar mogelijk te voorkomen
 • Het communiceren en trainen van onze medewerkers, en degenen die rechtstreeks namens ons werken, om ons milieubeleid uit te voeren
 • Ons milieubeleid beschikbaar te maken voor het publiek

ISO 14001:2004-certificering benadrukt het belang van verantwoordelijkheid voor het milieu, klantgerichtheid, een procesbenadering en verbeterd supply chain management vanuit een milieuperspectief.


Download hier het ISO 14001 certificaat:

 • DAS 15167547_0_E Kyocera 2020-2023.pdf (14-1 DAS 15167547_0_E Kyocera 2020-2023 Rev 005 .pdf)
  • 2 MB
  • PDF

Milieu-conformiteit (Lot 26)
 

Het elektriciteitsverbruik in stand-by en de standaardtijd die nodig is om deze modus in te schakelen, heeft een belangrijke invloed op het algehele stroomverbruik van de toestellen. In overeenstemming met de “EC 801/2013” (Lot 26) regelgeving, informeert het overzicht over de standaard time-outs die de toestellen nemen om in de netwerkstand-by (slaap) modus te gaan, evenals het stroomverbruik wanneer aangesloten op de vermelde interfaces.

 • Lot26_List_March_2023 (Lot26_List_March_2023.pdf)
  • 123 KB
  • PDF

Succesvol in harmonie samenleven

Als het gaat om het beschermen van het milieu nemen we geen halve maatregelen.

 • key toner cartridge being inserted into printer

  Ernstige problemen vragen om ernstige maatregelen

  We werken hard om afval te verminderen, grondstoffen te sparen, op een verantwoorde manier met chemische middelen om te gaan en biodiversiteit te beschermen. In onze KYOCERA-milieucharter hebben we uitgebreid beschreven hoe we ons toeleggen op het beschermen van het milieu, het ontwikkelen van milieuvriendelijke producten, het besparen van energie en het voorkomen van klimaatverandering.

  Ernstige problemen vragen om ernstige maatregelen
  Ernstige problemen vragen om ernstige maatregelen

  We werken hard om grondstoffen te sparen, op een verantwoorde manier met chemische middelen om te gaan en biodiversiteit te beschermen.

 • close up of wind turbines

  Groen denken en handelen

  We hebben ambitieuze doelstellingen voor duurzame groei en eisen op het gebied van kostenbesparing en duurzaamheid in het jaar 2020 en beleid om onze impact op het milieu te verminderen. We richten ons op drie dingen: groene producten, groene fabrieken en groene communicatie. We verminderen onze uitstoot van broeikasgassen, werken aan het duurzaam hergebruiken van grondstoffen en doen er alles aan om in harmonie samen te leven met de natuur.

  Groen denken en handelen
  Groen denken en handelen

  We hebben ambitieuze doelstellingen voor duurzame groei en eisen op het gebied van kostenbesparing en duurzaamheid in het jaar 2020.

 • child looking up at a tree

  Doelstellingen om ieders leven beter te maken

  We hebben ambitieus beleid en ambitieuze doelstellingen waarmee we onze prestaties op het gebied van veiligheid en het milieu blijven verbeteren. Het is ons doel om de uitstoot van broeikasgassen, het energie- en waterverbruik en de hoeveelheid industrieel afval van onze locaties ieder jaar met één procent te verminderen. Ook hebben we doelen gesteld om het aantal bedrijfsongevallen te verminderen en branden volledig te voorkomen.

  Doelstellingen om ieders leven beter te maken
  Doelstellingen om ieders leven beter te maken

  We hebben ambitieus beleid en ambitieuze doelstellingen waarmee we onze prestaties op het gebied van veiligheid en milieu blijven verbeteren

hand in a tree

Een duurzame toekomst op kantoor: Milieuvriendelijk printen is meer dan ooit mogelijk

Milieubehoud is een belangrijke factor in de manier waarop organisaties tegenwoordig opereren, en met print- en documentbeheer kunt u de ecologische voetafdruk van een bedrijf aanzienlijk verkleinen. Door de juiste combinatie van software en hardware is het mogelijk om duurzamer te ondernemen en tegelijkertijd uw MVO-doelstellingen te behalen.

Voorloper in duurzame producten

Onze R&D-centra ontwikkelen producten die uw kosten verlagen en de productiviteit verhogen met zo min mogelijk impact voor het milieu.

 • colour pages being retrieved from a Kyocera printer

  Milieuvriendelijke toner

  Onze nieuwe toner smelt de inkt op het papier en drukt op een lagere temperatuur af, waardoor de printer de helft minder stroom verbruikt.

 • black toner being plugged into a Kyocera printer

  Grondstoffen besparen met duurzame componenten

  Onze amorfe siliconendrums hebben een levensduur tot wel 4,8 miljoen afdrukken: het dubbele van conventionele drums.

 • colleagues discussing coloured printouts

  Innovatie: geen cartridges meer nodig

  We hebben als eerste printers ontworpen die alleen toner gebruiken, wat zorgt voor een veel lagere milieu-impact.

 • view from below of trees next to office buildings

  Meer dan 25 jaar vernieuwing

  Al vanaf de lancering van onze eerste ECOSYS-laserprinter, waarmee we de standaard zetten voor milieuvriendelijk afdrukken.

 • waterfall in a forest

  Klimaatneutraal afdrukken om bomen te sparen

  Gezinnen in Kenia zijn voorzien van energiezuinige kooktoestellen. Hierdoor is ruim 120.000 ton CO2 gecompenseerd sinds 2013.

 • man working on a tablet with a stylus

  99% van onze producten is groen

  We hechten heel veel waarde aan duurzaamheid. Daarom zijn bijna alle producten in ons assortiment als groen product ontworpen.

 • Gratis recycling van lege toners

  We hebben voor onze klanten in Europa een gratis inzamelprogramma voor tonercassettes.

 • black, magenta, yellow and cyan toners stacked on top of one-another

  Onze milieuvriendelijke verpakking wint prijzen

  Een door ons ontwikkeld verpakkingsmateriaal, gemaakt van gegoten pulp, heeft de Technical Packaging Award gewonnen.

Neem contact op

Neem contact op met een expert van KYOCERA als u een vraag heeft of meer informatie wilt over onze milieu-inspanningen.

Cookies en uw privacy

We gebruiken essentiële cookies om interacties met onze website eenvoudiger en effectiever te maken, statistische cookies om beter te begrijpen hoe onze website wordt gebruikt en marketing cookies om bezoekers informatie op maat te kunnen aanbieden. U kan uw cookievoorkeuren aangeven via de knop onderaan, of selecteer 'Ik ga akkoord' om verder te gaan met alle cookies.

Cookievoorkeuren

Veld is verplicht

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website goed werkt en soms om een dienst op uw verzoek te verrichten (zoals het beheer van uw cookievoorkeuren). Deze cookies zijn altijd actief, tenzij u uw browser zo instelt dat cookies geblokkeerd worden. Daardoor is het mogelijk dat sommige delen van de website niet werken zoals verwacht.

Veld is verplicht

Deze cookies laten ons toe om de performantie van onze website te meten en te verbeteren.

Veld is verplicht

Deze cookies worden alleen geplaatst wanneer u daarvoor toestemming geeft. Wij gebruiken marketing cookies om bij te houden waarop u klikt en hoe u onze website gebruikt zodat wij op basis van uw interessegebied content en gepersonaliseerde reclame kunnen tonen.